Helsingin Seurasaari

Helsingin seurasaari

Helsingin Seurasaari on suosittu ulkoilusaari Helsingin Meilahden edustalla. Sen pinta-alasta kolmasosa on käytössä vuonna 1909 perustettuna ulkomuseona, johon on joka puolelta Suomea kiikutettu useita vanhoja puurakennuksia ihmisten ihailtavaksi. Ulkoilusaaressa kulkeminen ilman lupaa autoilla ja polkupyörillä on kielletty, joten saari on hyvin rauhallinen paikka viettää päiväänsä 1900-luvun vaihteen maisemin. Saaressa toimii ulkomuseon lisäksi ravintola, kahvila ja alueelta löytyy vielä kaksi yleisölle tarkoitettua uimarantaa toisen niistä ollen nudistiranta.

Saari on pyörinyt pitkään mielessäni oivallisena kuvaupaikkana ja vihdoin sain aikaa, tosin niukasti, järjestettyä sinne päästäkseni. Tähän artikkeliin olen koostanut materiaalit, jotka tämän kiireisen tunnin aikana sain kuvattua. Puoliakaan saaresta ei kuluneessa ajassa ehtinyt nähdä, saati kuvata, joten järjestän itselleni lähitulevaisuudessa vielä uuden kuvauskierroksen tälle upealle saarelle ja koostan artikkelin kakkosversioon toisen kuvauskerran tuotokset yleisön nautittavaksi!

Seuraavana kuitenkin ensimmäisen session tuotoksia!

 

Haikara-ilmakuvauksen ottama ilmakuva Seurasaaresta.
Haikara-ilmakuvauksen ottama ilmakuva Seurasaaresta.

Seurasaaren pinta-ala on n. 46 hehtaaria ja sitä ympäröi vesialue nimeltään Seurasaarenselkä.

Haikara-ilmakuvauksen ottama kuva Seurasaaren sillasta
Seurasaaren silta

Ensimmäisinä kansanpuiston vuosinaan Seurasaareen kulki laivayhteys, kunnes Seurasaaren silta rakennettiin syysmyrskyn kaatamista puista vuosina 1891-1892.

Haikara-ilmakuvauksen ottama kuva helsingin Seurasaaressa sijaitsevasta kahvila Mieritzistä.
Seurasaaressa sijaitseva kahvila Mieritz

Kahvila Mieritz on avattu vanhaan vuonna 1890 valmistuneeseen Metsänvartijan taloon. Se sijaitsee aivan saareen johtavan sillan suun vieressä saaren puolella. Talon arkkitehtuurissa on otettu vaikutteita Skandinaavisesta perinteestä.

Haikara-ilmakuvauksen ottama ilmakuva Seurasaaren ulkomuseossa sijaitsevasta pihapiiri Selkämän päärakennuksesta.
Pihapiiri Selkämä

Mannisen perhe asettui asumaan Selkämän uudistilalle vuonna 1842 ja talo säilyi samalla suvulla aina vuoteen 1961 saakka, jolloin rakennukset siirrettiin Pieksämäeltä Seurasaareen.
Kirjoittanut

Otto Harrikari

Perustaja & Kuvaaja

 

Muut artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *