Haikara – Miksi Haikara?

Mitä löytyy Haikara-ilmakuvaus-nimen takaa?

 

Mikä ihmeen Haikara? Mikä ihme tuossa nimessä on takana!?

Nimen luominen on työlästä, mutta kun se juuri oikea nimi tulee vastaan, niin sen vain tietää. Tämä se on! Päädyin itse nimeen Haikara-ilmakuvaus siksi, että vain tiesin, että tämä yrityksen nimen tulee olla. Tietenkään nimi ei ollut aivan tuulesta temmattu, sen keksimiseen ja päättämiseen on nähty vaivaa, ja aikaa. Miksi sitten päädyin juuri tähän nimeen? Sen aion nyt selventää.

Tahdoin valita yrityksen nimen osittain omien arvojeni mukaan, sillä sitä pyörittäessä tulen varmasti niitä arvoja soveltamaan. Itse palveluliikkeeseen kävellessäni arvion sen hyvin vahvasti luotettavuuden perusteella. Se mitä näen ja koen, vaikuttaa siihen, millaisen kuvan muodostan yrityksen luotettavuudesta. Onko liike huoliteltu? Millä lailla minua liikkeessä palvellaan? Itselleni ei ole niin väliä, minkä lopullisen arvion palvelu saa, vaan sillä, kuinka sen viestimä taso on suhteessa koettuun palvelun tasoon. Onko minulle lupailtu liikoja vai ei?

Edeltävä kappale liittyy hyvin vahvasti myös toiseen vahvaan arvooni, kunnioitukseen. Kunnioitetaanko minua riittävästi kertomalla totuus vai vääristelläänkö totuutta? Nämä kaksi arvoa, luottamus ja kunnioitus, ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta sama asia ne eivät ole. Henkilö, yksityinen tai yritys, voi pitää lupauksensa, mutta tehdä sen samalla epäkunnioittavasti. Kunnioitus osoitetaan toisen huomioon ottamisella. Kuvittele tilanne, jossa saat tahtomasi palvelun, mutta samalla ilkeän katseen ja huonon kohtelun. Parempi mieli jäisi varmasti, jos lupauksen täyttämisen lisäksi kylkiäisenä tulisi lämmin kohtelu ja hyvän päivän toivotukset. On sitten kyse yrityksestä tai ystävästäsi, vuorovaikutus käydään aina välittömästi tai välillisesti ihmisten välillä ja molempien toiminta yhdessä vaikuttaa yhteistyön sujuvuuteen. Molemminpuolinen kunnioitus, joka näkyy käyttäytymisessä toista kohtaan, luo parhaat edellytykset onnistumiselle.

Miten haikara sitten kuvastaa edellä mainittuja arvoja?

Haikara lentää

 

Lentäessään haikara on ylvään näköinen lintu. Sen leveä siipien kärkiväli tekee linnusta mahtavan näköisen sen pyyhältäessä yli ja jo sen ulkomuoto herättää herättää kunnioitusta. Jokin tässä hienossa olennossa saa ilmailijan sieluni heräämään.

Haikaralla on myös tehtävä. Vanhan mytologian mukaan lapset toimittaa kuistille haikara. Mikä voikaan kertoa luotettavuudesta ja pyyteettömyydestä enemmän kuin se, että tämä lintu tuo lapsen perille turvallisesti pitkän matkan jälkeen vain lähteäkseen hakemaan seuraavaa? Tahdon kuvastaa yritykseni arvoissa samaa luotettavuutta ja pyyteettömyyttä. Vaikken kopterilla lapsia kuljetakaan, niin logossa haikaran suusta lapsinyytin tilalla riippuva kamera kuvaa ilmakuvauspalvelun toimittamista, luotettavaa toimittamista. Pyyteettömyys näkyy edullisissa hinnoissamme. Tehtävää, jota haikara suorittaa, ei voi kuin kunnioittaa. Samalla tavalla kunnioitan omaa työtäni, jokaista asiakastani ja yhteistyökumppaniani.

Aikaa vienyt nimenhakuprosessi tuotti tulosta. Olen ylpeä ilmakuvausyritykseni nimestä ja vakuuttaa seisovani täysin kaiken sen takana, mitä nimi – ja logo – edustaa. Haikara-ilmakuvaus, tämä se on!

Yrityksen Haikara-ilmakuvaus logo
Haikara-ilmakuvauksen logo edustaa luotettavuutta, pyyteettömyyttä ja kunnioitusta.

 

 

Kirjoittanut,

Otto Harrikari

Perustaja ja kuvaaja, Haikara, ilmakuvaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *